Arcadia Praxis komplementär cancerklinik i Tyskland

Sedan 1 januari 2011 har jag varit kontaktperson för de som är intresserade av komplementära cancerbehandlingar som värmebehandling, hypertermi, och olika behandlingar som stärker immunförsvaret. Vill du veta hur man kommer i kontakt med kliniken och dr Henning Saupe kan du mejla mig på info@arcadiafrisvard.se så skickar jag all information.

Här kan du lyssna på en intervju med Henning Saupe och det är Carolina Werling på Hälsosant.nu som intervjuar om vad cancer är. http://www.halsosant.nu/avsnitt-35/
Intervju del två om behandling av cancer. http://www.halsosant.nu/avsnitt-36/

På väg till bättre hälsa

På Arcadia-Praxisklinik står moderna medicinska behandlingsmetoder till förfogande för människor med kroniska sjukdomar.

Vi har som mål att behandla hela människan, d.v.s. både hennes kropp och själ, samt att väcka och förstärka organismens egen förmåga till självläkning.

Vi kan erbjuda ett flertal metoder och terapier. I samråd med oss väljer Du som patient det som passar just Dig. Att stärka Din självständighet som en myndig partner i vårt gemensamma arbete är särskilt viktigt för oss på Arcadia-Praxisklinik.

Arcadia-Praxisklinik ligger i Bad Emstal utanför Kassel, i Tysklands mitt, lätt tillgängligt med tåg, cirka 1½ timme från både Frankfurt, Bremen och Hannover´s flygplatser.

Vi har specialiserat oss på behandling av människor med cancer. Vi erbjuder moderna, såväl naturvetenskapligt grundade, som traditionella naturmedicinska metoder.

Våra cancerbehandlingar utförs som komplement till de standardbehandlingar som ges vid onkologiska sjukhus. De är även lämpade för patienter som vill förebygga återfall.

Ett integrativt-medicinskt behandlingsprogram presenteras

Vi lär ut hälsosamma matvanor och hur Du med hjälp av bra näringsämnen och näringstillskott kan stärka det friska i Din kropp så att Du har bättre förutsättningar att övervinna sjukdomen. Att äta mat som smakar gott och att njuta av maten är lika viktigt som att äta rätt mat. Vi ger råd angående speciella dieter och kosttillskott som är bra för cancerpatienter.

Sjukdomar som cancer följs ofta av en djupgående störning av den inre biologiska jämvikten i kroppen. Sedan många år har experter framhållit, att ett överskott av syror i organismen, en otillräcklig syresättning liksom en brist på enzymer, essentiella fettsyror, mikronäringsämnen, aminosyror, vitaminer och spårämnen m.m. bidrar till utvecklingen och tillväxt av cancerceller. Att förbättra den kroppsegna avgiftningen i t.ex. lever och tarm är av stor betydelse för att skapa bättre hälsa och den inre biologiska jämvikten, särskilt när sjukdomen är cancer.

Genom speciella naturläkemedel, så som t.ex. mistelpreparat kan immunsystemet stimuleras, för att bättre känna igen och kämpa emot cancerceller. Denna process kan förstärkas väsentligt genom användning av terapeutisk värme (hypertermi) som utlöser feber under kontrollerade omständigheter. I vår klinik är hypertermibehandling en av det viktigaste och mest verkningsfulla behandlingsmetoderna. Vi har tre olika metoder till förfogande för att behandla cancerpatienter med värme: Lokal-djup hypertermi med radiovågor, helkroppshypertermi och ytlig infraröd-hypertermi.

Lika viktigt som att förbättra och förstärka läkedomsbringande processer i kroppen är att ta hand om själen och minimera stressen som de flesta cancerpatienter upplever. Ur terapiområdet psykoonkologi har vi mentala och psykoterapeutiska metoder som är lätta att lära sig och en stor hjälp i vardagen. Vi lär ut övningar och metoder för avspänning, visualisering, mentalträning/ kognitiv terapi och meditation. Genom det kan negativa tankemönster och beteenden kartläggas och vid behov förändras. Kroppens självläkande förmåga kan härigenom frigöras från störande moment och utveckla sin egentliga styrka.

Dr Henning Saupe, leg läkare,

Vill du veta mer? Kontakta Fia Hobbs, fia@arcadiafriskvard.se