Cancerfriskvård

Arcadia Mindfulnessprogram Ett Nytt Liv- 8 veckor för cancerberörda och närstående vänder sig till dig som har eller har haft cancer och vill ha hjälp med att hantera oro, stress och få verktyg att hantera vardagen efter en sjukdom. Kurstart 30 august i Stockholm och antalet platser är begränsat till 12 deltagare. Ett Nytt Liv MBCR ht 2018

Webbkursen Efter Cancern erbjuder ett helt cancerfriskvårdsprogram upplagt på åtta veckor med både fysisk och mental träning, mindfulness, stresshantering, kost och mycket annat. Du gör kursen i din egen takt och kan boka upp stödsamtal med mig. Just nu får du två gratis stödsamtal om du bokar kursen innan 30 juni. Här hittar du länken och mer information. https://arcadiafriskvaard.simplero.com/page/76829

Vi hjälper dig också med…

• Din egna individuella rehabiliteringsplan
• Ett helhetstänkande för cancerberörda och närstående
• Komplementära behandlingar för att stärka immunförsvaret
• Kostrådgivning
• Second opinion av läkare
• Smärtlindring genom kroppsbehandlingar
• Stresshantering till följd av sjukdom
• Stödsamtal för cancerberörda och närstående, även över skype
• Träning, fysisk och mental
• Ökad livskvalitet

Om cancer

Själva ordet cancer väcker känslor och många gånger rädsla hos de som drabbas och alla i deras i närhet. I själva verket är cancer ett samlingsnamn för en stor grupp olika tumörsjukdomar där långtifrån alla är livshotande.

Enligt statistik kommer var tredje svensk någon gång i sitt liv att drabbas av tumörer så risken är stor att just du känner någon som är drabbad eller kanske själv varit eller är sjuk. År 2030 säger analyserna att riskerna har ökat till varannan person om inget görs men det finns hopp och det handlar om livsstilsfrågor.

Det är viktigt att snabbt komma till en onkolog som är expert inom sitt område och att bygga upp ett nätverk av människor som stöttar och stärker dig. Att kunna läka inifrån och ut betyder att man inte bara fokuserar på det som är sjukt utan också stärker det som faktiskt är friskt i kroppen och det finns många sätt att gå tillväga på.

Integrativ medicin, även kallad komplementär medicin, omfattar många olika discipliner och det är viktigt att stärka människan i sin tro att kunna bli frisk och stötta personen i de val som hon gör. Att kunna se sitt liv i ett vidare perspektiv möjliggör läkning på många olika plan för alla inblandade. Både kroppen och själen behöver behandlas tillsammans och kan aldrig separeras.

Vi erbjuder komplementära behandlingar för att stärka dig och ta hand om både kropp och själ och kan hjälpa dig med råd om kost och näring, diverse kroppsbehandlingar, stresshantering, stödjande samtal och kurser för att stötta både dig och dina närmaste.
Arcadia FriskVård AB har ett samarbete med Arcadia Praxis i Tyskland där det bland annat finns hypertermi som fungerar utmärkt i samband med cellgifter och strålning eller på egen hand. Läs mer här:Arcadia praxis klinik Tyskland